Brad-Mehldau

trilogie met brad mehldau

ontdek de vele facetten van jazzpianist brad mehldau

 

De legendarische jazzpianist Brad Mehldau komt naar Klarafestival voor een heuse driedaagse in Bozar.

 

liedrecital met Ian Bostridge

 

Voor het eerste concert deelt Mehldau het podium met Ian Bostridge, dé vertolker van het lied. Speciaal voor hem schreef hij een nieuwe liedcyclus: The Folly of Desire, die de duistere, gewelddadige kant van het verlangen opzoekt. In combinatie met Schumanns veelgelaagde Dichterliebe plaatst het duo zo een kritische noot bij de tomeloze menselijke passie.

Belgische première

 

Op vrijdag 24 maart schittert Mehldau aan de zijde van het Belgian National Orchestra met de Belgische première van zijn Pianoconcerto. De kleurrijke texturen doen soms denken aan de muziek van Claude Debussy. Een mooie kans om diens Préludes voor piano te brengen in de kleurrijke orkestversie van Luc Brewaeys.

soloconcert

 

Zijn laatste avond in Brussel sluit Mehldau af met een intiem soloconcert in Bozar. Mehldau blijft het publiek verbazen met zijn verrassende improvisaties en virtuositeit, waarmee hij de muren neerhaalt tussen jazz, pop, rock en klassieke muziek. The New York Times noemde hem niet voor niets “de meest invloedrijke jazzpianist van de laatste twee decennia”. Dit concert is intussen uitverkocht.

portret door Frederik Goossens

 

Liefhebbers kunnen op 24 en 25 maart terecht voor een inleiding door jazzkenner Frederik Goossens in de Klarafestival LOUNGE (telkens een half uur voor het concert). 

Laatste concerten

No results found