over festival van vlaanderen

klassieke muziekfestivals over heel vlaanderen en brussel


Al meer dan vijf decennia lang grijpt het Festival van Vlaanderen dit gegeven aan om jong en oud warm te maken voor klassieke muziek. Door jonge, Vlaamse kunstenaars te ondersteunen en aan de spits te staan van vernieuwende trends, draagt de organisatie bij tot de culturele uitstraling van Vlaanderen.

Acht festivals met internationale uitstraling (in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Kortrijk, Limburg, Mechelen en Vlaams-Brabant) bouwen op volstrekt eigenzinnige wijze hun eigen activiteiten uit. Met regionale accenten wordt zo het volledige klassieke repertoire van de Middeleeuwen tot heden overspannen, met uitstappen naar traditionele wereldmuziek.

Alles samen een hoogstaand concertaanbod van meer dan 550 voorstellingen en educatieve projecten in meer dan 80 steden en gemeenten: een artistieke, toeristische en economische impuls van formaat. Een uitzonderlijk rijk aanbod dat geapprecieerd wordt door bezoekers uit binnen-en buitenland.

De vzw SV Festival van Vlaanderen is een koepelorganisatie van de 8 Festivals van Vlaanderen.  Philippe Vlerick is de voorzitter van de koepel.

Meer informatie: www.festival.be