musikaa: de vaartkapoen

Alex Deforce, Jordi Grognard, Abid Bahri en DJ ATHOME (Front de Cadeaux)

 

Op uitnodiging van de Vaartkapoen ontdekt Alex Deforce Molenbeek al wandelend. Hij vertaalt als woordkunstenaar zijn ervaringen en verwonderingen in woorden. Naar analogie met het Secretes Sessions project sluit Deforce zich enkele dagen op in de Vaartkapoen met een bonte groep lokale musici: rietblazer Jordi Grognard, oudspeler Abid Bahri en producer DJ ATHOME (Front de Cadeaux) schrijven muziek bij de tot woorden herleide ervaringen van de woordkunstenaar.

over musikaa

“Beter een goede buur dan een verre vriend.” Met deze gedachte in het achterhoofd willen Klarafestival en BOZAR de band aanhalen met de Brusselaar en zijn habitat. Een eerste stap in die richting is MUSIKAA, een samenwerking met de gemeente Molenbeek en enkele culturele partners die deze gemeente rijk is.

Dit jaar nodigden vijf Molenbeekse organisaties lokaal talent uit voor evenveel artistieke projecten. We presenteren deze projecten in vijf videoportretten en evenveel portretfoto’s die vanaf 21 maart in het historische centrum van Molenbeek het straatbeeld zullen opfleuren. Geïnteresseerden kunnen hun eigen parcours uitstippelen met deze foto’s als leidraad. Door QR-codes te scannen kunnen ze bovendien meteen de videoportretten ontdekken.

 

ontdek hier musikaa en de andere artistieke projecten

 

beeld © Alina Horodyska, fotografe bij Maison des Cultures Molenbeek

Laatste concerten

/ klarafestival.be

songs of nature

händel ontmoet henderickx
meer info
/ klarafestival.be

let's talk about the future!

een gesprek met Juri de Marco
meer info
/ klarafestival.be

listening to the change

van berlijn naar brussel
meer info