Klarafestival tipt boeken

Een van de positieve kanten van de huidige gezondheidscrisis is dat er meer tijd overblijft om te lezen. Bij de voorbereidingen van Klarafestival 2021 hebben enkele auteurs ons bijzonder kunnen inspireren. We stellen u, in samenwerking met Muntpunt, graag een paar boeken voor die ons de keuze deden maken om onder de leuze “Es ist noch nicht alles verloren!” de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving centraal te zetten.

klarafestival — the digital experience

Met de lente in zicht wordt Klarafestival 2021 steeds concreter. Enige tijd geleden beloofden we – met Es ist noch nicht alles verloren! – een troostend en hoopvol festival dat de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving centraal stelt. Tijd voor een update.

In maart kunnen we nog geen live publiek ontvangen. Klarafestival gaat bijgevolg volledig digitaal. Van 13 tot 22 maart bieden we op onze vernieuwde website maar liefst twaalf audiovisuele projecten aan. Ontdek vergeten parels, onbetwiste meesterwerken, tal van nieuwe creaties en ook nieuw talent. Wilt u genieten van de gratis digitale concerten? Registreer nu via www.klarafestival.be/live en bekijk het volledige festival in optimale beeld -en geluidskwaliteit.

 

Naar goede gewoonte kan u die ook beleven via Klara, zowel op de radio, via de Klara-app als op de website. De voorstellingen zijn nadien ook te bekijken op VRT NU, alsook te volgen via Proximus Pickx. Van 25 tot 28 maart zullen negen voorstellingen bovendien deel uitmaken van de programmatie van de nieuwe pop-up cultuurzender Podium 19.

Klarafestival kan in deze uitzonderlijke tijden blijven rekenen op trouwe partners. We danken BOZAR, Flagey, Muntpunt en Passa Porta Festival voor de artistieke samenwerking. Maar ook onze subsidiënten en partners KPMG, Yakult, de spelers van de Nationale Loterij, Proximus en OMER die ons een hart onder de riem blijven steken.

In een tijd waar we van kwalitatieve opnames van klassiek repertoire slechts een muisklik verwijderd zijn, focust Klarafestival 2021 op onontdekt werk, nieuwe creaties en symbioses tussen beeld en klank. Belgisch talent zal de toon aangeven. Daarnaast wisten we ook enkele buitenlandse gasten te engageren. Met trots stellen we je hieronder reeds enkele highlights voor.

  • Het Belgische barokorkest B’Rock is op Klarafestival een graag geziene gast. Dit jaar openen ze samen met sopraan Ilse Eerens en Muziektheater Transparant op 13 maart met muziek van Georg Friedrich Händel en Wim Henderickx het digitale festival.

  • Dé buitenlandse gast op Klarafestival 2021 is het STEGREIF.orchester. Dit hippe Berlijnse improvisatieorkest staat onder leiding van Juri De Marco en weet als geen ander de vinger aan de pols van de tijd te houden. Live vanuit Berlijn op zondag 14 maart!

 

  • Mahlers Das Lied von der Erde mag op een festival dat focust op de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving niet ontbreken. Het Brussels ensemble Het Collectief voert dit magistrale werk uit in een arrangement van Reinbert de Leeuw, met Lucile Richardot en Yves Saelens als zangsolisten.

  • In de voorstelling Sound & Vision ontdek je nieuw werk van componisten als Saskia Venegas Aernouts, Frederik Croene en Eva-Maria Houben. Bijzonder is dat elk van hen een tandem vormt met een beeldend kunstenaar die aan elke compositie een eigen visuele identiteit verleent.

  • Samen met het Passa Porta Festival vroeg Klarafestival aan de bekende Nederlandse schrijver Ilja Leonard Pfeijffer een nieuwe idylle te schrijven. Frederik Neyrinck zette deze tekst op muziek. Een uitvoering hiervan op 22 maart vormt de afsluiter van Klarafestival 2021.


Binnenkort maken we het volledige programma van Klarafestival 2021 bekend. Samenwerkingen met het Brussels Philharmonic, Ictus en Collegium Vocale Gent zijn maar een paar van de zaken die je verder nog kan verwachten. We zijn ook bijzonder trots om een concert van het Antwerp Symphony Orchestra in onze programmatie te kunnen opnemen. Hierover later meer!

wil je onze festivalbrochure ontvangen?

Laatste concerten

/ klarafestival.be

songs of nature

händel ontmoet henderickx
meer info
/ klarafestival.be

let's talk about the future!

een gesprek met Juri de Marco
meer info
/ klarafestival.be

listening to the change

van berlijn naar brussel
meer info