Labolobo dans voor Klarafestival in de zorg

Klarafestival in de zorg 2023

op tournee door brusselse zorginstellingen met muziek en dans 

Op 2 mei gaat de derde editie van Klarafestival in de zorg van start! Daarmee toeren jonge, getalenteerde muzikanten langs Brusselse zorginstellingen en trakteren hun bewoners op kwalitatief hoogstaande concerten. Zo brengen we muziek naar mensen voor wie een verplaatsing naar de concertzaal niet (meer) tot de mogelijkheden behoort. Daarmee versterken we de sociale cohesie: bewoners, personeel én familieleden krijgen de kans om samen van cultuur te genieten. Voor de jonge muzikanten is het een schitterende kans om de verbindende kracht van muziek buiten de concertzaal te ontdekken.

 

muziek & dans

 

Dit jaar nodigen we de jonge rietblazers van het Woodwork Reed Quintet uit voor een reeks concerten in zeven zorginstellingen. Het kwintet speelt onder meer Eurekaantjes Miljoenen van de jonge componist Michiel De Naegel, die zijn werk componeerde tijdens een residentie in een van de deelnemende woonzorgcentra. Het resultaat van een samenwerking in het kader van Art.is.t.care, een verbindend initiatief van Vlaams minister Benjamin Dalle.

Maar er is meer. Dankzij een samenwerking met Labolobo, dansschool PARTS, Danscentrum Jette en Conservatorium Brussel voegen we dit jaar ook dans toe aan de mix. Jonge studenten dans en muziek geven een geïmproviseerde performance in een van de deelnemende woonzorgcentra. Het is meteen de aftrap voor een langer traject, dat na Klarafestival in de zorg blijft doorwerken.

 

Klarafestival in de zorg gaat door van 2 tot en met 11 mei bij de Brusselse zorginstellingen Henri Dunant, La Cerisaie, dagcentrum Audrey Hepburn, Viva Jette, Villa Pilifs, dagcentrum Médori en Eureka.

 

Laatste concerten

No results found