Klarafestival in de zorg

Covid-19 leerde ons dat sociaal isolement nefast kan zijn. Bewoners van woonzorgcentra en langdurig zieken ondervonden dat aan de lijve tijdens de eerste lockdown. Het gaat vaak om mensen die omwille van hun situatie niet meer in staat zijn om concerten bij te wonen. En daar wil Klarafestival iets aan doen. In de afgelopen periode werden tal van initiatieven opgezet, zoals balkonserenades tot online concerten. Overal in België verrasten zowel muzikanten als ervaren artiesten met een portie ‘muzikale zalf voor de ziel’. Vaak ook rond 20u, het moment waarop we met zijn allen hulde brachten aan het verzorgend personeel. 

Het inspireerde ons om met partners als de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Iriscare een brug te slaan tussen sociaal welzijn en cultuur. We ontwikkelen een aanbod naar ouderen in Brusselse woonzorgcentra, zonder bij voorbaat langdurig zieken in ziekenhuizen of ouderen die thuis wonen te vergeten. 

Hierbij betrekken we jonge, onafhankelijke muzikanten die het tijdens de coronacrisis ook hard te verduren kregen. Zij presenteren korte concerten in woonzorgcentra en ziekenhuizen. Op vandaag wordt het initiatief concreet gemaakt met diverse partners en instellingen. Behalve live concerten onderzoeken we tegelijk de mogelijkheid om concerten al dan niet live te streamen of uitgesteld te presenteren.

Wil je meer weten over dit project? Contacteer Bert, onze projectverantwoordelijke.