Bayerisches Staatsorchester - Jurowski Vladimir

European Gala's 2022

Vier topconcerten in Bozar

Traditiegetrouw vormen de European Gala’s de ruggengraat van Klarafestival. In 2021 raakten buitenlandse symfonieorkesten niet tot bij ons, maar nu halen we de schade in en organiseren we in samenwerking met Bozar maar liefst vier topconcerten. 
 

Het Orchestre National de France verzorgt het openingsconcert onder leiding van Cristian Măcelaru. Ze spelen de strijdlustige rapsodie Taras Bulba van Leoš Janáček. Aan hun zijde: pianist Boris Giltburg, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2013. Hij staat garant voor een bevlogen interpretatie van Maurice Ravels Concerto pour la main gauche.
 

Samen met de Franse sopraan Sabine Devieilhe presenteert het Bayerisches Staatsorchester onder leiding van Vladimir Jurowski de intense liedcyclus Les Illuminations van Benjamin Britten. Hij voltooide dit pacifistische werk kort nadat hij in 1939 voet zette op Amerikaanse bodem, vluchtend voor een oorlogszuchtig Europa.

Klarafestival is bijzonder trots om de Italiaanse grootmeester van de piano, Maurizio Pollinite verwelkomen. Hij stort zich op de sonates van Beethoven. Een niet te missen ervaring!
 

Het laatste European Gala focust op het passieverhaal: het Orchestra of the Age of Enlightenment onder leiding van Mark Padmore, die ook de rol van de Evangelist op zich neemt, waagt zich aan Bachs Johannespassie.

Laatste concerten

No results found