Klarafestival 2021 in de pers

Niets dan lovende woorden in de pers over klarafestival 2021! Weet u niet waar eerst kijken? We lijsten de interessantste interviews hier voor u op.

klassiek centraal over klarafestival 2021 (25/03/'21)

Conclusie: het festival illustreerde perfect de weer- en wendbaarheid van de homo sapiens, gekoppeld aan de inventiviteit van de homo digitalis.

Het hele artikel kan je hier vinden.

uit in vlaanderen over de heruitzendingen van de concerten tijdens Klarafestival 2021 op podium19 (25/03/'21)

Het hele artikel kan je hier vinden.

De idylle van Ilja Leonard Pfeijffer in De Standaard (20/03/'21)

Het hele artikel kan je hier vinden.

Belga over onze concerten in twee brusselse woonzorgcentra (gepubliceerd op 18/03/'21)

Voor de rusthuisbewoners zit een cultureel uitstapje er al een hele tijd niet meer in, zelfs niet na hun vaccinatie. Om dat gemis op te vullen, sloegen de Brusselse welzijnsinstelling Iriscare en het Klarafestival de handen in elkaar. Twee concerten van het festival werden opgenomen in de tuin van Brusselse rusthuizen en zullen tijdens het festival online te zien zijn.

Klara over das lied von der erde gespeeld door het collectief (18/03/'21)

Op het Klarafestival speelde Het Collectief Das Lied van der Erde. Oorspronkelijk van Mahler maar hier in de bewerking van Reinbert de Leeuw. Het Collectief nam het stuk nog vlak voor de Leeuws dood samen met hem op. En nu dus live op het Klarafestival, met een nieuwe dirigent: Gregor Mayrhofer.

Het artikel kan je hier lezen.

la dernière heure over onze concerten in twee brusselse woonzorgcentra (17/03/'21)

L'autre particularité de cette année est la collaboration avec Iriscare. Deux concerts ont été enregistrés dans le
jardin de maisons de repos et maisons de repos et de soins bruxelloises. Bert Colijs du Klarafestival précise "Les maisons de repos ont connu des moments difficiles au cours de l’année écoulée. Le Klarafestival souhaite apporter son soutien aux résidents des maisons de repos en leur offrant à eux aussi un message d’espoir et de réconfort."

Het hele artikel kan je hier lezen.

Bruzz over onze concerten in twee brusselse woonzorgcentra (17/03/'21)

"Voor de rusthuisbewoners zit een cultureel uitstapje er al een tijd niet meer in, zelfs niet na hun vaccinatie. Om dat gemis op te vullen, sloegen de Brusselse welzijnsinstelling Iriscare en het Klarafestival de handen in elkaar. Twee concerten van het festival werden opgenomen in de tuin van Brusselse rusthuizen en zullen tijdens het festival online te zien zijn."

Het hele artikel kan je hier lezen.

Klara over de supernova laureaten (17/03/'21)

"Topniveau! Als dit afstudeert aan de Belgische conservatoria, mogen we blij zijn."

Het artikel kan je hier lezen.

Beeld © Björn Comhaire

ring tv over Das Lied von der Erde gebracht door Het Collectief (17/03/'21)

Het hele artikel kan je hier lezen.

De Standaard over Astor Piazzolla (15/03/'21)

"Een leven lang is Astor Piazzolla het middelpunt geweest van het venndiagram tussen jazz, klassiek en tango. Zijn carrière voerde hem zowel naar het operahuis van Buenos Aires, het jazzfestival van Montreux, als de Amsterdamse Carré. Dat zegt toch zowat alles? Maar los van alle hokjesdenken is het vooral muziek met een verpletterende emotionele kracht. Recht naar het hart.''

Het hele artikel kan je hier lezen. 

 

RTBF over het lenteconcert van Trio Aries in het koninklijk paleis (15/03/'21)

Het hele artikel kan je hier lezen.

Beeld © Jules Stallaerts

VRT nieuws over Klarafestival 2021 (13/03/'21)

Corona of niet, het Klarafestival én het leven gaan door en dat is ook de boodschap die het festival dit jaar wil uitdragen met de slagzin: "Es ist noch nicht alles verloren''.

Het hele artikel kan je hier lezen.

Bruzz over Klarafestival 2021 (13/03/'21).

''KlaraFestival: klassieke muziek, 'urban culture' en George Floyd in Molenbeek''

Het hele artikel kan je hier lezen.

 

Klara over Richard Strauss en Benjamin Dieltjens, klarinetist bij Antwerp Symphony Orchestra (12/03/'21)

''Naar eigen zeggen schreef Richard Strauss muziek zoals een koe melk produceert. Hij zette zijn eerste noten op papier toen hij zes was. En toen hij amper 17 was, schreef hij de Serenade voor 13 blazers. Meteen ook de afsluiter van Klarafestival 2021. En daar is Benjamin Dieltjens, eerste klarinettist van Antwerp Symphony Orchestra, heel blij mee: "Er is helemaal niks puberaals te horen aan het stuk, een prachtig en bijzonder stuk van Strauss."

Het hele interview kan je hier lezen en beluisteren.

Mezzosopraan Lucile Richardot in l'Echo over haar optreden tijdens Klarafestival 2021 samen met Het Collectief, Gregor Mayrhofer en Yves Saelens (12/03/'21)

"Un concert, c’est comme une séance chez le psy. On est beaucoup plus mobilisé si on paie! Mon propos est d’autant plus crédible que je n’ai jamais vu de psy!"

Het hele artikel kan je hier lezen.

Beeld © Björn Comhaire

De Tijd over het openingsconcert Songs of Nature (op 11/03/'21 verschenen in de krant)

"Songs of Nature’, een productie van Muziektheater Transparant, is een absolute aanrader, konden we tijdens een preview vaststellen. Sopraan Ilse Eerens werkt zich begeesterend en met vol overgave door de liederencyclus ‘Neun Deutsche Arien’ van de Duitse componist Georg Friedrich Händel (1685-1759). De liederen worden aangevuld met vier nieuwe instrumentale composities van Wim Henderickx."     

Het hele artikel kan je hier lezen.

Beeld © Frank Emmers

ring tv over klarafestival 2021 (11/03/21)

Het hele artikel kan je hier lezen.

De artsenkrant over Klarafestival 2021 (10/03/'21)

"Het Klarafestival anno 2021 zet zich en biedt gratis 12 audiovisuele projecten aan via haar website. Hoop staat centraal in deze festivaleditie en de overtuiging leeft sterk dat muziek voor loutering en troost kan zorgen."

Het hele artikel kan je hier lezen.

Klara over Klarafestival 2021 en Wim Hendrickx (10/03/'21)

"Op zaterdag 13 maart gaat het Klarafestival van start, met Wim Henderickx als centrale artiest. Maar liefst twee werken van hem gaan daar in première. Enerzijds "Songs of Nature", gebaseerd op de Neun deutsche Arien van Georg Friedrich Händel. Het is een aanklacht tegen de vervuiling, waarbij je de muziek van Händel hoort als ode aan de natuur. Daarnaast, én daarin verweven, komt de muziek van Henderickx, die voor wat meer donkerte en ondertonen zorgt."

Het hele artikel kan je hier lezen.

La Libre over klarafestival 2021 (03/03/'21)

Alors que les consommateurs jouent un rôle de plus en plus central au sein de notre société, le Klarafestival misera intégralement sur l’innovation numérique – sans laquelle cette édition ne pourrait avoir lieu – pour explorer des œuvres méconnues, de nouvelles créations et des symbioses entre son et image. Ce festival met à l’honneur les talents belges mais s’ouvre également à des invités du monde entier. Voici quelques grands moments et grands noms de cette édition.

Het hele artikel kan je hier lezen.

Klara over the sinking of the titanic van Gavin Bryars, gespeeld tijdens the unanswered question (24/02/'21)

"Een van de hoogtepunten van komende online editie van het Klarafestival wordt ongetwijfeld The Sinking of the Titanic, de compositie van Gavin Bryars over de muzikanten die op de RMS Titanic tijdens het zinken van het schip gewoon bleven doorspelen."

Het hele artikel kan je hier lezen.

Beeld © Björn Comhaire

De Standaard over Passa Porta festival (20/02/'21)

"Op 22 maart slaat Passa Porta de handen in elkaar met het Klarafestival: componist Frederik Neyrinck zet een tekst van Ilja Leonard Pfeijffer op muziek."

Het hele artikel kan je hier vinden.

Laatste concerten

/ klarafestival.be

songs of nature

händel ontmoet henderickx
meer info
/ klarafestival.be

let's talk about the future!

een gesprek met Juri de Marco
meer info
/ klarafestival.be

listening to the change

van berlijn naar brussel
meer info