overzicht Bozar HLB

Feestelijk openingsweekend

vier de start van Klarafestival 2023

Vrijdag 10 maart is het zover: dan gaat Klarafestival 2023 van start! Het hele team staat te popelen om er één groot muziekfeest van te maken, en artiesten en publiek een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Become Music!

 

10.03 openingsavond

We zetten het festival in met een uitverkocht openingsconcert met Barbara Hannigan aan de zijde van het London Symphony Orchestra. DJ Sander De Keere zorgt nadien voor een afterparty in de Klarafestival LOUNGE

Kon je geen ticket bemachtigen? Geen nood, luister vanaf 19:30 naar de live-uitzending op Klara.

 

Opgelet: laat de nationale staking bij het openbaar vervoer op vrijdag 10 maart de pret niet bederven en anticipeer op mogelijke vertragingen. 

Barbara Hannigan

11.03 wereldpremière en een marathon 

Ook zaterdag is er reden tot vieren, want dan brengen Brussels Philharmonic, Ilan Volkov en Lawrence Power onder meer de wereldpremière van Cassandra Millers altvioolconcerto in Flagey. Voor het concert kan je er terecht voor lekkere hapjes en een inleiding, en voor wie nog wil nagenieten, is er na het concert een aftertalk met de artiesten en een heuse afterparty met Griekse muziek.

 

In Bozar kan je dan weer terecht voor een drie uur durende trip met cellist Benjamin Glorieux, die de zes cellosuites van Bach zal uitvoeren. En vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan de gratis expo in het kader van dit concert.

12.03 afsluiten in schoonheid

Op zondag kan je in Bozar de nieuwste lichting aan jong kamermuziektalent ontdekken tijdens het Supernova laureatenconcert met het Koi Collective en Trio Malatya. En blijf gerust hangen voor de zelden uitgevoerde tragedie Thésée met Les Talens Lyriques en het Choeur de Chambre de Namur onder leiding van Christophe Rousset. Voorafgaand aan het concert onthult dramaturge Lalina Goddard de geheimen achter deze barokke parel.

 

Wie graag lokaal talent ontdekt, kan naar Musikaa in Molenbeek voor een bruisende namiddag waarin jong en oud het podium betreden.

Les Talens Lyriques

welkom in de lounge

Tijdens het festival wordt de Klarafestival BOX omgevormd tot een heuse LOUNGE, waar je voor een concert terecht kan voor een inleiding rond de concerten, een interview met de artiesten of gezellig kan napraten bij een drankje.

Laatste concerten

No results found