happy birthday piazzolla!

sonico en gwen cresens vieren piazzolla’s honderdste verjaardag

 

SONICO, Orquesta Tanguedia
klarafestival.be
gratis
meer info

programma - sonico

 

Eduardo Rovira - Astor Piazzolla


the edge of tango (avant-première of SONICO’s third album)


 

programma - Orquesta Tanguedia, quintet (Gwen Cresens)

 

Astor Piazzolla


Concierto para Quintet
Cuatro Estaciones Porteñas
Decarissimo
Escualo


 

over

Precies een eeuw geleden werd Astor Piazzolla geboren, de grootmeester van de tango. Met elementen uit de klassieke muziek, de Argentijnse volksmuziek, de jazz-, de pop- en de rockscène revolutioneerde hij in de jaren 1950 de traditionele tango. Zijn passievolle, erotisch-dramatische muziek getuigt daarenboven van een ongezien compositorisch kunnen.
 
Het bekende Brusselse tango-ensemble SONICO laat ter gelegenheid van Astor Piazzolla’s honderdste verjaardag haar nieuwste album op Klarafestival in avant-première gaan. Piazzolla – Rovira: The Edge of Tango reconstrueert muziek van de eerste avant-garde tango-groep: het mythische Octeto Buenos Aires van Astor Piazzolla. Aangezien de tango nuevo geen eenmansrevolutie was, voert SONICO daarnaast ook muziek uit van de Argentijnse componist Eduardo Rovira en zijn Octeto La Plata.

De Belgische accordeonist, bandoneonist en componist Gwen Cresens brengt met het door hem opgerichte Orquesta Tanguedia enkele klassiekers van Astor Piazzolla. Op het programma staat onder andere de Cuatro Estaciones Porteñas: vier tango-composities die inspiratie putten uit Vivaldi’s De vier jaargetijden.

credits

coproductie

Klarafestival, BOZAR

 

gestreamd vanuit

BOZAR (zaal M)

 

Beeld ©Griet de Cort