Benjamin Glorieux cello suite Bach
Benjamin Glorieux & Klaas Verpoest
/ Bozar, Henry Le Boeuf Zaal

Benjamin Glorieux

weg van bach

op pad met benjamin glorieux

van een bach-marathon tot een gratis concert voor kinderen

Weg van Bach

 

Op zaterdag 11 maart zal cellist Benjamin Glorieux alle cellosuites van Bach spelen. Maar het concert is meer dan een muzikale marathon. In december legde Benjamin de weg af die Bach 300 jaar geleden ondernam om zijn grote held Buxtehude te horen spelen. Die impressies verwerkte videokunstenaar Klaas Verpoest tot een nieuwe visuele voorstelling.

expo in bozar

 

Ook kunstenares Emilie Lauwers ging aan de slag met de indrukken die Benjamin tijdens zijn tocht verzamelde. In haar installatie verwerkte ze twee verhalen. Een persoonlijk verhaal van een man die met zijn cello op de rug van Arnstadt naar Lübeck trekt, en tegelijk een breder verhaal: dat van Bachs zes cellosuites, wereldberoemd, miljoenen keren gespeeld, deel van ons collectieve geheugen. De zes suites, die elk ook bestaan uit zes bewegingen, worden weerspiegeld in zes vrijstaande modules. Benjamins interpretatie van de muziek en haar toonaarden bepaalden de structuur en de keuze van de materialen.

 

Tussen 10 en 26 maart kan je deze expo gratis bezoeken in de Raadskamer in Bozar. 

Weg van Bach geborduurd

bach voor kinderen

 

Op woensdag 15 maart geeft cellist Benjamin Glorieux een concert met muziek van zijn grote held Johann Sebastian Bach. Al spelend op zijn cello vertelt hij over de avonturen die hij in het bos beleefde. Voor kinderen vanaf 5 jaar, afspraak om 15u30 in Muntpunt. Reserveren is niet nodig.

Laatste concerten

No results found