Klarafestival 2021 heet jullie welkom

Klarafestival 21 gaat morgen officieel van start. Hier geven we je nog eens alle praktische informatie mee en alvast enkele highlights die je zeker niet mag missen.

Praktische info

Morgen start Klarafestival 2021 officieel. Vanaf 13 tot en met 22 maart zijn er verschillende digitale concerten en projecten gratis te volgen via onze website.

De voorstellingen van Klarafestival kan je op drie verschillende manieren volgen: via de radio, via streaming en via uitgesteld kijken. 

 

radio

Onze bevoorrechte partner Klara zendt Klarafestival naar goede gewoonte integraal uit. Ook via Musiq’3 kan je enkele concerten van Klarafestival ontdekken.

 

streaming

Alle concerten worden gestreamd via deze link. Daarnaast kan je ook kijken via de Klara-app en op de website van Klara. Het debat 'in het oog van de klimaatstorm' zal live uitgezonden worden via Facebook. The Unanswered Question, Das Lied von der Erde, Happy Birthday Piazzolla!, Sound & Vision en Musikaa worden uitgezonden door Proximus Pickx. 

 

Hoe gaat die stream nu precies in zijn werk? Het enige wat je moet doen is je registreren op  www.klarafestival.be/live . Vervolgens krijg je tijdig een mail met alle praktische informatie en de inloggegevens voor het concert. Wil je zeker zijn dat de link werkt? Test deze de dag van het concert een kwartier op voorhand door al eens op de link te klikken.

 

Op welk apparaten kan je de concerten volgen? Via de HDMI-aansluiting van je televisie kan je voluit voor een ontspannen ervaring gaan vanuit je zetel. Sluit je laptop aan via een HDMI-kabel of cast onze streaming pagina via je Chromecast, Miracast of AirPlay (voor Apple TV) naar het beeldscherm van je televisie.

 

uitgesteld kijken

Heb je geen tijd om te kijken tijdens het festival? Alle voorstellingen kunnen vanaf 24 uur na de première bekeken worden op onze onze mediapagina, YouTube kanaal en VRT NU. The Unanswered Question, Das Lied von der Erde en Happy Birthday, Piazzolla!, Sound & Vision en Musikaa  kunnen herbekeken worden op Proximus Pickx. Van 25 tot 28 maart maken negen voorstellingen deel uit van de programmatie van de nieuwe pop-up cultuurzender Podium 19.


 

Highlights 

Benieuwd naar de programmatie? Het programma via deze link geeft je extra uitleg en duiding bij elke voorstelling. Hier lijsten we alvast enkele highlights op:
 

premiere songs of nature

Klarafestival opent op 13 maart met Songs of Nature, een muziektheaterproductie die vorig jaar al in première had moeten gaan in Amsterdam, met verdere speeldata in Brugge, Shangai, Rouen en op Operadagen Rotterdam. Al deze voorstellingen werden geannuleerd, maar Klarafestival en BOZAR brengen nu deze nieuwe productie van B’Rock en Muziektheater Transparant eindelijk op het podium.

 

onbetwiste meesterwerken

Exquisite uitvoeringen van het grote romantische repertoire vormen sinds jaar en dag de ruggengraat van Klarafestival. Ook in deze editie kunnen we u enkele onvergetelijke klassiekers presenteren. Een hoogtepunt vormt ongetwijfeld het concert van het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Karl-Heinz Steffens met Strauss' Metamorphosen en Wagners Siegfried-Idyll. Daarnaast brengt Het Collectief ook Mahlers Das Lied von der Erde in een eigenzinnig arrangement van de vorig jaar overleden dirigent, pianist en componist Reinbert de Leeuw.

 

creaties

Klarafestival wil kunstenaars nu meer dan ooit ook nieuw werk laten maken. Sound & Vision is een digitale voorstelling waarbij zeven duo’s – telkens bestaande uit een componist en een beeldend kunstenaar – nieuw werk presenteren. Met het STEGREIF.orchester nodigt Klarafestival een internationale gast van formaat uit. Dit hippe Berlijnse improvisatieorkest scheert hoge toppen in Duitssprekende landen, maar was nog nooit in België te horen. En als kers op de taart vroegen we, samen met Passa Porta, aan de bekende Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer om een nieuwe Idylle te schrijven die door Frederik Neyrinck op muziek werd gezet.

nieuw talent

Naast ronkende namen presenteert Klarafestival ook heel wat nieuw talent. In het oog te houden is het gloednieuwe project MUSIKAA, een samenwerking met de gemeente Molenbeek en enkele culturele organisaties die deze gemeente rijk is. Zij presenteren een artistiek programma dat zowel online als ook op een wandeling doorheen Molenbeek te ontdekken is - via het scannen van QR-codes.

 

beelden:

© Frank Emmers

© Vincent Callot

© Anouk De Clercq

Laatste concerten

/ klarafestival.be

songs of nature

händel ontmoet henderickx
meer info
/ klarafestival.be

let's talk about the future!

een gesprek met Juri de Marco
meer info
/ klarafestival.be

listening to the change

van berlijn naar brussel
meer info