Brad Mehldau

jazz en global music tijdens Klarafestival 2023

brad mehldau, arve henriksen, ruben machtelinckx, angélique kidjo & many more

Klarafestival is er ook voor liefhebbers van jazz en global music. Naast wereldsterren als Brad Mehldau en Arve Henriksen, staan ook Belgische jazzartiesten en muzikale tradities uit niet-westerse culturen op het programma. Ontdek ze allemaal hieronder.

 

trilogie met Brad Mehldau

De legendarische jazzpianist Brad Mehldau komt naar Klarafestival voor een heuse driedaagse. Op 23 maart ontdek je zijn liedcyclus The Folly of Desire, die hij speciaal voor de warme stem van tenor Ian Bostridge componeerde. Tijdens het tweede concert schittert hij aan de zijde van het Belgian National Orchestra met de Belgische première van zijn Pianoconcerto. Om af te sluiten trakteert hij op 25 maart op een soloconcert waarin hij de muren neerhaalt tussen jazz, pop, rock en klassieke muziek.

jazz voor fijnproevers

Voor A Short Story, het recente project van gitarist Ruben Machtelinckx en trompettist Arve Henriksen creëren we een intimistische setting. Vlei je neer in een kussen of ligstoel en laat je bedwelmen door fluisterende trompetklanken en sfeerscheppende harmonisaties op gitaar. De plaatsen zijn beperkt!

 

In Codex Au Soleil verkent het Lennart Heyndels Quartet de ritmes en experimenten van de laatmiddeleeuwse Ars Subtilior. Het viertal ontleedt de 14e-eeuwse liederen en bouwt ze, met jazzy kleuren en improvisaties, terug op in het heden. Hoe ze dat aanpakten, verneem je van Lennart Heyndels zelf. De ideale middagpauze!

van Franse chanson tot Perzisch nieuwjaarsfeest

Liefhebbers van het Franse chanson zullen hun hart ophalen tijdens de unieke ontmoeting tussen Angélique Kidjo, dé stem van de Afrikaanse pop, en de fijnzinnige pianist Alexandre Tharaud. Met liederen van onder andere Piaf, Brel, en Gainsbourg vertellen ze een innemend liefdesverhaal.

 

Klarafestival viert het Perzische nieuwjaarsfeest Nowruz met artiesten die hun muziektraditie nieuw leven inblazen. Homayoun Sakhi, “de meest innovatieve rubab-speler van zijn generatie” nodigt voor de gelegenheid enkele bevriende muzikanten uit, waaronder tablaspeler Siar Hashimi en  zangeres Ulzhan Baibussinova.

made in.by molenbeek

Het programma voor Musikaa, het jaarlijkse muziekfeest door en voor Molenbekenaren, is volledig! Nieuw dit jaar is het kinderkoor Singing Molenbeek, het kinderorkest van RemuA en een improvisatiesessie onder begeleiding van bassiste Farida AmadouEn wie vooraf Oud-Molenbeek wil verkennen, kan met een gids van Brukselbinnenstebuiten mee op toer.

 

Farida Amadou zoekt nog vocalisten en muzikanten die instrumenten die mee willen spelen tijdens een improvisatieworkshop op 5 maart. Alle niveaus zijn welkom, en ervaring met vrije improvisatie is niet vereist. Inschrijven kan tot 20 februari.

Laatste concerten

No results found