programma

 

STEGREIF.orchester

 

over

Het Berlijnse STEGREIF.orchester, een symfonisch improvisatieorkest, bevraagt traditionele concertformaten en ontwikkelt gewaagde alternatieven. Klassiek repertoire wordt met jazz, blues, pop en experimentele klanken opengebroken. De muzikanten spelen zonder stoelen, partituur of dirigent. Wat je wel mag verwachten? Passie, experimenteervreugde en heel wat verrassingen!
 
Listening to the change is een project dat enkele instrumentalisten van het STEGREIF.orchester op vraag van Klarafestival ontwikkelden. Zoom-interviews met inwoners uit verschillende Europese lidstaten vormen het uitgangspunt van korte improvisatiecomposities die het wel en wee van deze tijd documenteren. Op het concert van zondag 14 maart - live vanuit Berlijn - komen alle verhalen samen. Wat voordien geïsoleerd was, culmineert nu in een hoogst eigenzinnige bewerking van Beethovens Ode an die Freude.
 
Participeer je zelf graag als geïnterviewde in dit project? We zijn nog op zoek naar drie mensen die hieraan willen deelnemen. Stuur voor 26 februari een mail naar info@klarafestival.be met als onderwerp ‘STEGREIF’. Vertel in een kort tekstje wie je bent en hoe je de afgelopen tijd hebt beleefd.

 

Voorafgaand aan het concert vindt een debat plaats tussen Juri De Marcos, artistiek leider van het STEGREIF.orchester en EU-stagaires, georganiseerd in samenwerking met het Europese Parlement.

credits

in opdracht van

Klarafestival

 

coproductie

 Klarafestival, STEGREIF.orchester

 

gestreamd vanuit

tbc

 

Beeld (C) Наташа Гелева