Sieben Todsunden Klarafestival 2020
Supernova 2021 update

supernova 2021 — update

In 2020/21 wordt er geen nieuwe Supernova-wedstrijd georganiseerd.
Imaginary Mirror Koen Plaetinck

interview koen plaetinck

stokbroden die door het venster vliegen zijn beter te begrijpen dan de gruwelen van de oorlog Compromisloos musiceren. Het versmelten van authenticiteit en vernieuwing. Schoonheid en creativiteit als enige doel. Muzikale duizendpoten Wim Van Hasselt en Koen Plaetinck – de eerste geschoold als trompettist, de laatste als slagwerker – bieden met hun kersverse duo ART’uur een tegenwicht aan de snelle, soms oppervlakkige dagtaken die het professionele muzikantenleven kenmerken. Zij gaan hartstochtelijk op zoek naar diepgang en proberen daarbij alle kunsten te verbinden. Hun eerste project, Imaginary Mirror, zou in première zijn gegaan op Klarafestival 2020. Een gesprek met Koen Plaetinck.

sieben todsünden

In het kader van de volksgezondheid, werd beslist om Klarafestival 2020 niet te laten doorgaan. Enkel het openingsconcert Sieben Todsünden, met Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor onder leiding van de Oostenrijkse componist-dirigent HK Gruber, vond plaats voor een lege zaal.

‘Glitter & Doom’ vonden elkaar in de bijzonder doorleefde stem van de legendarisch Duitse musical-ster Ute Lemper. Haar vertolking van het personage Anna in Die sieben Todsünden, een satirisch gezongen ballet van Kurt Weill en Bertolt Brecht, bestond uit een raspend aanmanen en een weemoedig, gebroken terugblikken. Na het uitklinken van de laatste noten, was de sfeer onder de muzikanten erg emotioneel. Hoe lang nog vooraleer er opnieuw muziek weerklinkt in de zalen van Brussel, België, Europa?

Laatste concerten

No results found