wim henderickx
songs of nature b'rock muziektheater transparant

songs of nature

händel ontmoet henderickx

podcast — wim henderickx

Atlas van kleine praktische utopieën met Wim Henderickx. Een podcast gemaakt door Klara .

Componist Wim Henderickx wil positiviteit delen, vooral in deze onzekere tijd waarin alles leek stil te vallen. Hij zoekt in zijn muziek het hogere op, en laat zich graag inspireren door de eenvoud van de natuur, en de schoonheid.

Hoe kunnen we met muziek een utopisch idee realiseren? De gedachte dat melodieën blijdschap of hoop of inspiratie kunnen geven, maakte dat Wim Henderickx terug aan het componeren sloeg in volle coronacrisis. Want muziek kan op ons inwerken als een krachtig vaccin tegen het pessimisme.

Tijdens Klarafestival 2021 worden liefst twee wereldpremières van Henderickx voorgesteld. Songs of Nature (openingsavond, 13 maart), en Sacred Places (Sound & Vision, 18 maart). Hij haalt inspiratie uit de natuur, en uit de grote kunst van onze voorgangers.

In deze aflevering van de podcast hoor je fragmenten van Henderickx' Agnus Dei, uit zijn nieuwste CD Revelations. Met het Hermes Ensemble, het Vlaams Radiokoor en sopraan Lore Binon. 

 

beluister nu

Beluister de podcast via de website van Klara of via Spotify.
___

foto Jonas Roosens -Wim Henderickx

 

registreer nu

Klarafestival 2021: the digital experience gaat door van 13 tot 22 maart. Ontdek vergeten parels, onbetwiste meesterwerken, tal van nieuwe creaties en ook nieuw talent. Wilt u genieten van de gratis digitale concerten? Registreer nu eenmalig via www.klarafestival.be/live en bekijk het volledige festival in optimale beeld -en geluidskwaliteit.

 

Laatste concerten

No results found