nieuwe intendant van festival van vlaanderen brussel

Joost Fonteyne benoemd als intendant van Festival van Vlaanderen Brussel.

nieuwe voorzitter festival van vlaanderen brussel

Festival van Vlaanderen Brussel (Klarafestival) is verheugd met de aanstelling van Jan Raes als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Michel Vermaerke geeft op 1 juli 2020 de fakkel door. Hij wordt erevoorzitter en blijft lid van de Raad van Bestuur.

Jan Raes

Het parcours van Jan Raes is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Zijn succesvolle loopbaan in de internationale klassieke muziekwereld is een stimulans voor Festival van Vlaanderen Brussel om nog ambitieuzer en nog innovatiever uit de hoek te komen. Na meer dan 11 jaar zei Jan begin dit jaar vaarwel tegen het Amsterdams Koninklijk Concertgebouworkest. Momenteel leidt Jan Raes ad interim Opera Ballet Vlaanderen.

Het is een geweldige uitdaging om het internationale en legendarische Festival van Vlaanderen Brussel te mogen voorzitten. Fijn ook om terug in eigen land te kunnen meewerken aan de positie en vooral de verbindende kracht van muziek.
Jan Raes

We danken Michel Vermaerke voor zijn jarenlange inzet en kijken vol verwachting uit naar de toekomst onder het voorzitterschap van Jan Raes.

Met het bijzondere voorrecht de voorzittersfakkel te mogen doorgeven aan Jan Raes, opent het Festival van Vlaanderen Brussel met Klarafestival en European Gala's een veelbelovend en toekomstgericht vernieuwend hoofdstuk. Jan zal als geen ander weten voort te bouwen op een traditie van meer dan 50 jaar bijzondere aanwezigheid van dit uniek festivalgebeuren in Brussel, de hoofdstad van Europa, België en Vlaanderen. Jan weet traditie en vernieuwing te combineren. Hij heeft bewezen andere, nieuwe paden te kunnen inslaan. Met zijn gezonde zin voor durf, mag hij zich gesterkt voelen met de unanieme steun van de Raad van Bestuur. Laat het de tijd zijn voor een festivalbeleving als een rinascita, een wedergeboorte. Rinascita is de naam die de Italianen weerhouden als een boodschap van hoop en verwachting voor de periode na de Covid-19 lockdown.
Michel Vermaerke

Laatste nieuws

Laatste concerten

No results found