/ klarafestival.be

metamorphosen

antwerp symphony orchestra: strauss en wagner

klarafestival — the digital experience

Met de lente in zicht wordt Klarafestival 2021 steeds concreter. Enige tijd geleden beloofden we – met Es ist noch nicht alles verloren! – een troostend en hoopvol festival dat de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving centraal stelt. Tijd voor een update.

nieuwe videoreeks — Unanswered Questions

Voor Klarafestival 2021 officieel van start gaat, brengen we u in de stemming met de gloednieuwe videoreeks ‘Unanswered Questions’. Vijf mensen, op de een of andere manier aan het festival verbonden, reflecteren over het thema ‘es ist noch nicht alles verloren’. Welke kracht halen zij uit muziek? Waar putten zij hoop uit? Luister naar hun verhaal.
 

Unanswered Questions #1: Jan Raes

Jan Raes, voorzitter van Festival van Vlaanderen Brussel en algemeen directeur Opera Ballet Vlaanderen bijt de spits af. Over Valery Gergiev en een sneeuwstorm in Montreal. En  wat kunst en muziek in deze tijd betekenen. Ontdek het in ‘Unanswered Questions #1: Jan Raes’.

Unanswered Questions #2: elim chan

Elim Chan is hoofddirigente van Antwerp Symphony Orchestra, en bepaalt mee het artistieke beleid van het orkest. In de video ontdek je haar link met Mickey Mouse en hoe ze gegroeid is tot dirigente. Op 21 maart kan je het concert van Antwerp Symphony Orchestra 'Metamorphosen' streamen via onze website.

Unanswered Questions #3: frederik neyrinck

We hadden een interessant gesprek met componist Frederik Neyrinck. Hij is artist in residence bij het ensemble I SOLISTI en LOD muziektheater. Klarafestival en Passa Porta Festival vroegen aan Ilja Leonard Pfeijffer om, met onze door de pandemie veranderde leefwereld in het achterhoofd, een nieuwe idylle te schrijven. Op basis van dit gedicht, getiteld De oude woorden van een tijd die komen gaat, componeerde Frederik Neyrinck een nieuw werk voor sopraan, vertelstem, twee koper- en twee houtblazers.

 

Ontdek het op de laatste avond van Klarafestival 2021, op 22 maart. Vergeet je vooraf niet te registreren voor onze streams > www.klarafestival.be/live

registreer nu

Klarafestival 2021: the digital experience gaat door van 13 tot 22 maart. Ontdek vergeten parels, onbetwiste meesterwerken, tal van nieuwe creaties en ook nieuw talent. Wilt u genieten van de gratis digitale concerten? Registreer nu via www.klarafestival.be/live en bekijk het volledige festival in optimale beeld -en geluidskwaliteit.

Laatste concerten

/ klarafestival.be

songs of nature

händel ontmoet henderickx
meer info
/ klarafestival.be

let's talk about the future!

een gesprek met Juri de Marco
meer info
/ klarafestival.be

listening to the change

van berlijn naar brussel
meer info