Juri de Marco STEGREIF.orchester

highlights

Klarafestival brengt in deze bijzondere tijden een digitaal festival met maar liefst twaalf verschillende audiovisuele producties. 

Van 13 tot 22 maart programmeren we in samenwerking met BOZAR, Flagey en Passa Porta vergeten parels, grote romantische klassiekers, heel wat creaties en ook nieuw, jong talent. De rode draad doorheen al deze voorstellingen? Een warme boodschap van hoop en troost: ‘es ist noch nicht alles verloren!’

 

premiere songs of nature

Klarafestival opent op 13 maart met Songs of Nature, een muziektheaterproductie die vorig jaar al in première had moeten gaan in Amsterdam, met verdere speeldata in Brugge, Shangai, Rouen en op Operadagen Rotterdam. Al deze voorstellingen werden geannuleerd, maar Klarafestival en BOZAR brengen nu deze nieuwe productie van B’Rock en Muziektheater Transparant eindelijk op het podium.

 

onbetwiste meesterwerken

Exquisite uitvoeringen van het grote romantische repertoire vormen sinds jaar en dag de ruggengraat van Klarafestival. Ook in deze editie kunnen we u enkele onvergetelijke klassiekers presenteren. Een hoogtepunt vormt ongetwijfeld het concert van het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Karl-Heinz Steffens met Strauss' Metamorphosen en Wagners Siegfried-IdyllDaarnaast brengt Het Collectief ook Mahlers Das Lied von der Erde in een eigenzinnig arrangement van de vorig jaar overleden dirigent, pianist en componist Reinbert de Leeuw.

 

creaties

Klarafestival wil kunstenaars nu meer dan ooit ook nieuw werk laten maken. Sound & Vision is een digitale voorstelling waarbij zeven duo’s – telkens bestaande uit een componist en een beeldend kunstenaar – nieuw werk presenteren. Met het STEGREIF.orchester nodigt Klarafestival een internationale gast van formaat uit. Dit hippe Berlijnse improvisatieorkest scheert hoge toppen in Duitssprekende landen, maar was nog nooit in België te horen. En als kers op de taart vroegen we, samen met Passa Porta, aan de bekende Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer om een nieuwe Idylle te schrijven. 

 

nieuw talent

Naast ronkende namen presenteert Klarafestival ook heel wat nieuw talent. In het oog te houden is het gloednieuwe project MUSIKAA, een samenwerking met de gemeente Molenbeek en enkele culturele organisaties die deze gemeente rijk is. Zij presenteren een artistiek programma dat zowel online als ook op een wandeling doorheen Molenbeek te ontdekken is - via het scannen van QR-codes.

 

registreer nu

Klarafestival 2021: the digital experience gaat door van 13 tot 22 maart. Ontdek vergeten parels, onbetwiste meesterwerken, tal van nieuwe creaties en ook nieuw talent. Wilt u genieten van de gratis digitale concerten? Registreer nu via www.klarafestival.be/live en bekijk het volledige festival in optimale beeld -en geluidskwaliteit.

 

Beeld (C) Bernd Schölzchen

Laatste concerten

No results found