sound & vision — drei choräle (trailer)

Op 18 maart presenteren we 'sound & vision': een avond dat focust op audiovisuele creaties. Guy Vandromme (piano) en de choreografe Isabella Soupart sluiten de avond af met een compositie van de Duitse componiste Eva-Maria Houben.

Herbekijk 'Sound & Vision'

Heb je Sound & Vision gemist? Geen probleem! Tot eind maart kan je deze productie hier bekijken.

Sound & Vision is een digitale voorstelling waarbij zeven duo’s – telkens bestaande uit een componist en een beeldend kunstenaar – nieuw werk presenteren. Ontdek hoe componisten als Saskia Venegas Aernouts, Frederik Croene en Eva-Maria Houben, fotograaf Peter De Bruyne, videokunstenaar Anouk De Clercq en choreografe Isabella Soupart deze tijd registreren!

over het concert

Krijgen muzikanten het laatste woord bij de creatie van een film, een videoclip, een digitaal concert of wordt de knoop finaal doorgehakt door beeldende kunstenaars? Klarafestival waagde zich aan een uniek experiment en gaf vier duo’s, telkens bestaande uit een componist en een visueel kunstenaar, de opdracht om nieuw werk te creëren.

Saskia Venegas Aernouts, een Spaans-Belgische componiste, vormt een duo met videoartieste Nele Fack. Pianist-componist Frederik Croene werkt samen met beeldend kunstenaar Karl van Welden. Multimedia-artieste Anouk De Clercq doet beroep op de Britse muziekproducent Sebastian Gainsborough (Vessel). Guy Vandromme (piano) en de choreografe Isabella Soupart sluiten de avond af met een compositie van de Duitse componiste Eva-Maria Houben.

Sound & Vision bevat ook twee composities die normaal gezien op Klarafestival 2020 in première hadden moeten gaan: Parvati van Wim Henderickx (met visuals van Lieven Vanhove) en Televisioniist van de Canadese componiste en visueel kunstenaar Nicole Lizée. Daarnaast wordt ook Echo de Clèves gespeeld, een compositie die Frederik Neyrinck afgelopen zomer schreef in het kader van Festivals for Compassion met visuals van fotograaf Peter De Bruyne.

 

de biografieën

volledig programma en achtergronden

Laatste concerten

/ klarafestival.be

songs of nature

händel ontmoet henderickx
meer info
/ klarafestival.be

let's talk about the future!

een gesprek met Juri de Marco
meer info
/ klarafestival.be

listening to the change

van berlijn naar brussel
meer info