KlaraFestival op Klara

Supernova 2016

Supernova 2016

Supernova is een wedstrijd die drie winnende laureaten steunt met diverse podiumkansen en media-aandacht op Klara en Canvas.

De winnaars van Supernova 2016 zijn:

Tmesis
Roffa Tango Trio
St. George Quintet

>Klik hier voor meer informatie over het boeken van een van de ensembles!

Nieuw aan editie 2016: van september tot december 2015 selecteerde een bekend musicus of organisator uit alle inschrijvingen wekelijks één ensemble en verantwoorde zijn of haar keuze in 'Boetiek Klassiek' op Klara. In december herleiden deze musici samen met de partners van Supernova de longlist van 12 ensembles tot een shortlist van 6 ensembles, die zich vervolgens op maandag 18 januari 2016 voorstelden aan een jury en potentiële programmatoren. Die dag werden ook de 3 laureaat-ensembles bekend gemaakt die een podiumplek op het Klarafestival krijgen (21 maart 2016). Binnen de Vlaamse Overheid (Bijzonder Cultuuraanbod) wordt momenteel onderzocht of een financiële tussenkomst vanaf 2016 opnieuw mogelijk is voor erkende organisatoren (www.aanbodpodium.be).

PARTNERS
Supernova is een samenwerking tussen CC Ter Dilft, CC Strombeek, CC Dilbeek - Westrand, Festival van Vlaanderen Brussel Klarafestival, Klara, Kunstenpunt, het Vlaamse Overheidsdepartement CJSM. Ism Poppunt & zijn kansenplatform vi.be