KlaraFestival op Klara

Historiek

Ontstaan

Het Festival van Vlaanderen Brussel werd opgericht in 1968. Sinds 2004 staan wij in voor de organisatie van het Klarafestival. Het Festival van Vlaanderen Brussel en de VRT (radio Klara & Canvas) zetten toen samen hun schouders onder de ontwikkeling van het enig en publieksvriendelijk omroepfestival (Klarafestival) als opener van het culturele seizoen (september) in Brussel. Het Festival van Vlaanderen Brussel staat in voor de programmering, productie en financiering alle concerten in de concertzalen en Klara maakt 2 weken radio rond het thema, de concertopnames, etc. De inbreng van de VRT was en is ook nu nog louter faciliterend en communicatief. 

Klarafestival

Sinds 2014 vindt het Klarafestival jaarlijks plaats in maart. Op verschillende locaties in Brussel, maar ook in Antwerpen en Brugge, brengen we jaarlijks actuele, kwalitatief hoogwaardige en avontuurlijke voorstellingen en concerten met internationale uitstraling, voor een zo groot en divers mogelijk publiek. Klik hier om meer te lezen over het Klarafestival. 

Andere projecten

Naast het Klarafestival was het Festival van Vlaanderen Brussel lang tijd verantwoordelijk voor de organisatie en realisatie van een hele reeks creatieve en innovatieve ‘concepten’ die verspreid over het jaar inspeelden op diverse doelgroepen en artistieke ambities: Living Room Music, Dorp op Stap, Festival on Tour & Festival on Sports Tour, Sporza Musica, Shanti! Shanti!, de European Galas, Music Masters on Air en Club K. De meeste van deze concepten werden ondertussen veelvuldig gekopieerd door binnen- en buitenlandse concertorganisaties. Dit in combinatie met de recente ambitie om de werking van het festival te concentreren in tijd en ruimte, heeft het huidige management doen besluiten om enkel nog in te zetten op de verdere groei van het Klarafestival en een aantal van de concepten te integreren in het Klarafestival: de European Galas, kinderkoor Shanti Shanti!, MusMa en Club K (sinds 2015 onder de naam Yellow Lounge).